Bestuurswisseling

Bestuurswisseling.

Toen mijn vrouw (Anke) en ik via een familieverjaardag de vraag van Berend kregen om eens een keer mee te gaan naar Kenia twijfelden we geen moment. Het onbekende en tegelijk iets voor de mensen te kunnen doen aldaar trok ons enorm. Het werd een onvergetelijke reis waarin we veel beleefden. Bij thuiskomst in Nederland wilde ik iets voor de mensen aldaar betekenen. Geld inzamelen. Al snel volgde een eerste vergadering met Berend en een aantal vrienden van Anke en mij. Keniaweek 2011 was geboren, Boornbergum voor Kenia was geboren. Het enthousiasme waarmee een ieder hier aan mee werkte, werkte aanstekelijk en de groep vrijwilligers werd steeds groter. Tijdens de actieweek in 2011 is er voor dik 16000 euro opgehaald. Bestemd voor een waterproject bij een hotelschool in Kenia midden in de Massai Mara. Dit project loopt vandaag de dag nog steeds met groot succes. in 2012 zijn Anke en ik wederom samen met Berend en een aantal reisgenoten richting Kenia gegaan. Ook deze reis hebben we veel gezien en beleefd. Hier kwamen we in contact met Br. John. De situatie aldaar was schrijdend. Soms sliepen er wel 5 kinderen op een eenpersoons bed. Hieruit volgend kwam in 2014 de2e actieweek. Tijdens deze week zamelden we samen met heel veel vrienden en vrijwilligers geld in voor een, toen nog te bouwen, slaapzaal en bedden bij Br. John op het terrein. Tijdens deze actie kwam ook Gerda ons versterken. Een lot uit de loterij bleek later. Deze actieweek heeft meer dan 40000 euro opgebracht en het mogelijk doen maken dat we in Kenia een slaapzaal konden bouwen. Eind 2014 zijn Anke en ik nog een keer met Berend die kant op gereisd en hebben toen de beginselen van de slaapzaal gezien.
In de jaren die volgden voerden we nog een aantal acties uit, altijd met uitgangspunt om de kansarmen in Kenia te helpen.
Halverwege 2018 kwam het idee om Boornbergum voor Kenia om te zetten in een stichting.  Samen met Berend en Gerda besproken wat de beste opties voor ons waren als stichting. Boornbergum voor Kenia werd Stichting Care For Kenya. Berend de taak als voorzitter, Gerda als secretaris en ondergetekende als penningmeester.  Als kers op de taart kregen we eind 2018 te horen dat we als stichting goedgekeurd waren voor de ANBI status. (Algemeen Nut Beoogde Instelling). Dit kan voor sponsoren belastingtechnisch een voordeel opleveren. Dus hier waren we enorm blij mee.
Nu zijn we inmiddels 2020 en kan ik met recht zeggen trots te zijn op wat we samen hebben opgebouwd als stichting. Toch brengt het hebben van een stichting ook werk met zich mee. Gezien mijn privé situatie in de afgelopen jaren veranderd is, is ook mijn tijdspatroon veranderd. Ik kan niet altijd meer de tijd in de stichting steken welke ik voorheen wel had. Hieruit volgend heb ik de beslissing gemaakt om mijn penningmeesterswerkzaamheden voor Stichting CFK naast me neer te leggen. Want ik ben van mening dat, als je ergens aan mee doet, doe het dan voor de volle 110%. Het was een lastige beslissing want Kenia ligt me nog steeds nauw aan het hart.

Gelukkig is er een goede vervanger gevonden die het penningmeesterschap van mij overneemt. Agnes Bijma is een van de dames die afgelopen oktober mee is geweest  naar Kenia. De verhalen van deze reis heeft u hier kunnen lezen. Agnes is dus bekend met hoe het er in Kenia aan toe gaat en is net als Berend, Gerda en mij zeer betrokken met de mensen aldaar. 
Via deze weg wil ik Berend en Gerda bedanken voor de jarenlange samenwerking. Beide zetten zich enorm in voor de kansarmen aldaar. Ook al onze vrienden en vrijwilligers die zich de afgelopen jaren belangeloos hebben ingezet; Bedankt voor jullie hulp! en blijf vooral helpen!
Agnes, Gerda en Berend, succes met deze mooie stichting ‘onze stichting’!

U als lezer wil ik vragen om Care For Kenya te blijven steunen net zoals Anke en ik doen. Dit kan via giften of donateurschap. Want er is nog zoveel wat beter kan daar.
U zult mij vast nog wel eens tegen komen bij een actie voor Kenia.

Keep up the good work!
Siemen de Boer