Algemene update

Het is alweer een tijdje geleden dat we een geweldig actie week met elkaar mochten beleven. Ons dorp en de omliggende dorpen waren samen één.  Een week waarin verbinding en zorgdragen voor de tieners in Kenia voorop stond.
Samen zorgdragen voor het realiseren van een slaapaccommodatie bij de St. Lwanga children in Ruai Nairobi.  Een school waar tieners worden opgevangen door John Kennedy en zijn medewerkers. Hier leven en leren de tieners en mogen ze liefde en aandacht ervaren.  Elk kind met een eigen levensverhaal. Ondanks de omstandigheden waarin ze leven beseffen ze dat het succes naar een beter leven begint bij onderwijs.
Inmiddels is de slaap accommodatie die gerealiseerd kon worden door deze actie week volop in gebruik en helaas ook alweer veel te klein.
In Januari konden er 20 nieuwe stapelbedden  (€50,00 per stuk exl. matras) aangeschaft worden. Een plaatselijke ondernemer in Ruai heeft de opdracht gekregen om dit te realiseren. Hiermee wordt de plaatselijke bevolking ook ondersteunt. Dit alles kon mogelijk gemaakt worden door een gift die we mochten ontvangen uit de gemeente van de vGKN.

In de afgelopen periode zijn er voetbalteams opgericht bij verschillende projecten die gesteund worden. Sporten is gezond voor lichaam en geest en zorgt voor een betere leerprestatie. Omdat voetbalschoenen duur in aanschaf zijn voor de studenten is er een voetbalschoenen actie gehouden. Want wees nu eerlijk……wij leven in een weggooi maatschappij maar veel schoenen kunnen nog best een tweede ronde mee. Misschien bent u onderstaande poster wel tegen gekomen in Drachten of in de voetbal kantine van SC Boornbergum80.

Een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan deze actie wordt hartelijk bedankt hiervoor. De eerste schoenen zijn al in gebruik genomen in Kenia. Het is nog steeds mogelijk om voetbalschoenen in te leveren die nog best een tweede ronde mee kunnen. Heeft u nog schoenen? U kunt ze inleveren bij Gerda de Boer, Tijmen de Boerwei 27.
Tevens hebben we diverse computers mogen ontvangen. Onderwijs is de stap naar een betere toekomst voor de tieners. Wij zijn ons ervan bewust dat je zoveel mogelijk de producten in Kenia moet kopen maar in bepaalde situaties is dit niet mogelijk of zijn de kosten in Kenia zoveel hoger. Zo ook in dit geval met de computers die tevens allemaal overgezet zijn in de Engelse taal. Omdat het leerlingen aantal groeit bij St. Lwanga children in Ruai is het de bedoeling dat een groot gedeelte van deze computers daar gebruikt gaan worden. Tevens gaan er een aantal computers naar de gehandicapten school onder leiding van mw. Ann Njeri. Op deze school krijgen kinderen met een handicap onderwijs en onderdak. Ongeveer 65 kinderen uit de sloppenwijken van Nairobi leven en wonen hier. Met veel liefde worden de kinderen door Ann Njeri en haar medewerkers 365 dagen per jaar verzorgd.

Omdat vervoer per zeecontainer kostbaar is, is er gekozen om de computers per luchtvracht te vervoeren. De hoop is dat dit zo snel mogelijk gerealiseerd kan worden, maar u begrijpt dat dit kosten met zich meebrengt.
Al met al zeer dankbaar werk. Het is ook fijn om te ervaren dat de samenwerking met de Kenianen goed verloopt en zij dankbaar zijn voor de hulp die ze mogen ontvangen. Er is nog heel veel werk te doen.

Wilt u het werk van Boornbergum voor Kenia ondersteunen of wilt u voor uw vereniging of bedrijf een presentatie over deze projecten dan kunt u contact opnemen met Berend, Siemen of Gerda de Boer.

Namens Boornbergum voor Kenia,
Berend (06 53 24 76 20)
Siemen (06 15 33 74 88)
Gerda (06 30 80 76 07)
cfork-dev.instawp.xyz
NL 68 RABO 0336 8299 73 ten name van Stichting Care For Kenya